Oude spijkerbroeken als nieuwe wandafwerking
Circulair - Demontabel - Herbruikbaar

Denimtex: circulaire en duurzame wandafwerking

Per jaar belanden in Nederland zo’n 1,2 miljoen afgedankte kledingstukken in de verbrandingsoven en dat is zonde. Kledingzaken maar ook kringloopwinkels en de inzamelaars voor goede doelen voeren veel overbodige kleding af. Met Denimtex kunnen wij een deel hiervan redden van de verbrandingsoven en doormiddel van vervezelmachines ontrafelen tot textielvezels welke kunnen worden hergebruikt.

Textiele afvalstromen worden daarna bewerkt zodat deze als 'Denimtex' aangebracht kunnen worden op elke muur. Hierbij kunt u kiezen uit ons bestaande pallet aan kleuren, maar u kunt ook kiezen voor een wandafwerking naar eigen samenstelling. Om een unieke wandafwerking te creëren kunt denken aan het recyclen van uw bedrijfskleding, maar bijvoorbeeld ook aan hoteltextiel.

Jeans on the wall

De variant 'Jeans on the wall' bestaat uit gerecycelde spijkerbroeken. Hierbij denkt u gelijk aan de kleur blauw, maar er is ook een rode en zwarte variant verkrijgbaar. De vezeldikte bepaald het effect. Zo kunt u kiezen uit grove vezels of uit een fijne variant. Welke u ook kiest, met Jeans on the wall creëert u een eigentijds effect. Hoe leuk is het niet om met al het personeel jeans in te zamelen en hiervan uw 'eigen' wand te maken!

Textile on the wall

In veel bedrijven heeft men te maken met afgeschreven textiel. Hierbij kunt u denken aan uniformen, bedrijfskleding, matrassen of bijvoorbeeld bedtextiel. Met 'Textile on the wall' organiseer je je eigen circulaire economie en geef je het gebruikte bedrijfsgoed weer een nieuwe functie!

Naast deze unieke recycle-methode bieden wij u ook kant en klare oplossingen. Wij al een groot aantal circulaire varianten voor u klaar waaruit u direct kunt kiezen. En staat uw kleur en niet bij? In overleg kunnen wij meer gewenste kleuren voor u creëren!

Welke keuze u ook maakt, met alle varianten van DENIMTEX creëert u een unieke, decoratieve en (geluids) isolerende wand!

JEANS ON THE WALL - Denimtex ® 2016