Oude spijkerbroeken als nieuwe wandafwerking
Circulair - Demontabel - Herbruikbaar

CIRCL: Circulair Paviljoen ABN AMRO

Op de Zuidas van Amsterdam rijst in opdracht van ABN Amro een uniek circulair experiment: Het groene ABN Amro Paviljoen.

ABN AMRO wil de overgang naar een duurzamere maatschappij versnellen, en draagt hieraan bij door hun kantoren klaar te stomen voor de toekomst. Ze hebben een circulair paviljoen laten bouwen: duurzaam van fundering tot dak en van ontwerp tot exploitatie waarvoor Architecten Cie. de architectuur heeft ontworpen en DoepelStrijkers het interieur.

Denimtex brengt op zo’n 775 vierkante meter akoestische wandafwerking aan op de wanden, gemaakt van afgeschreven ABN AMRO bedrijfskleding.

De keuze voor Denimtex als wandbekleding in het ABN Amro Paviljoen past om meerdere redenen in de circulaire gedachte van het gebouw en de visie op duurzaamheid die ABN Amro uitdraagt. Denimtex recycled zo’n 2500 kilo afgeschreven ‘eigen’ bedrijfskleding en verwerkt deze vezels in een speciaal proces tot een akoestische wandafwerking van textiel. Hiermee krijgt een deel van de afvalstroom binnen de organisatie weer een functie die niet alleen meehelpt aan een duurzamere omgeving, maar ook het comfort in de omgeving verhoogt vanwege de duurzame eigenschappen zoals geluidsdempend- en vochtabsorberenheid.

Lees hier het voledige artikel.

JEANS ON THE WALL - Denimtex ® 2016