ABN Amro Reststroom-Kasstroom bundel

Van reststromen uw kasstroom maken?

Denimtex doet het!

Klik hier voor de bundel

Nederland is koploper in afvalstromen hergebruiken. Maar liefst 80% van het Nederlandse afval krijgt na verwerking een nuttige toepassing. Zo wordt een afvalstroom, ofwel reststroom, een kasstroom. En daarmee een economische kans voor de ondernemer. Denimtex is hier een goed voorbeeld van!

De recyclingindustrie is gebaad bij kwalitatieve en stabiele reststromen. Dit vergroot de mogelijkheid om te gaan upcyclen. Zo kunnen we afval niet alleen laagwaardig als biobrandstof gebruiken, maar ook als hoogwaardige basisgrondstof. Deze basisgrondstof kunnen we weer gebruiken in het productieproces.

Hergebruiken vraagt om creativiteit en vernieuwend denken. En samenwerking met andere bedrijven in de keten. Maar vaak blijkt dat deze bedrijven nog niet van elkaar weten dat de reststroom van de één een grondstof is voor de ander. Hiermee experimenteren is belangrijk. Want juist de samenwerking vergroot de kans op upcyclen.

Op vrijdagmiddag 27 oktober vond bij Circl van ABN Amro  Innovation Friday Circulaire Economie plaats. Tijdens  dit event deelden ondernemers hun ervaringen over de mogelijkheden van reststromen. Ook presenteerde ABN AMRO de Reststromen Bundel. In deze bundel staan 58 inspirerende verhalen van kleine en grote ondernemers die een reststroom omzetten in een kasstroom. Denimtex is onderdeel van deze bundel.

Terug

31-10-2017

Jeans on the wall l Denimtex ® 2021