Spijkerbroeken aan de muur

Telegraaf, 27 juni 2017

ENSCHEDE - Denimtex noemen ze hun product: de gebroeders Bas en Dick van der Geest uit Enschede. Jeans on the wall, ofwel spijkerbroeken aan de muur. ,,Net zoiets als sierpleister, maar dan van textiel.”

Op de Zuidas in Amsterdam voeren ze een uniek project uit met het recent gelanceerde product. ,,Overtollige bedrijfskleding van ABN AMRO wordt vervezeld, waarna we dit aanbrengen aan de muur van hun circulaire paviljoen. Recycling in optima forma.”

De broers Bas en Dick behoren tot de vierde generatie van een schilder- en vastgoedbedrijf dat in 1922 door hun overgrootvader werd opgericht. Ze timmeren al jaren ‘groen’ aan de weg. ,,Dat begon toen we een methode ontwikkelden om lijnolieverf terug in de markt te zetten, omdat we die oplosmiddelen zat waren. Denimtex is ons nieuwste groene product.”

Het vervezelde textiel wordt aangeleverd door de firma Frankenhuis in Haaksbergen, gespecialiseerd in textielrecycling. Onder meer KLM, Defensie en de douane laten hier hun uniformen vervezelen.

De balen worden bij Van der Geest binnengebracht, waarna ze met lijmstoffen worden behandeld. Denimtex wordt vervolgens als een soort sierpleister tegen de wand gesmeerd. ,,We zijn begonnen met spijkerbroeken, maar er zijn legio mogelijkheden. Bedlinnen, matrassen, bedrijfskleding, uniformen.”

Het ‘biobehang’ werkt volgens de broers comfortverhogend. „Omdat het goed vocht opneemt, zorgt het voor een goede vochthuishouding. Het is geluids- en warmte-isolerend en decoratief. En als je het zat bent, halen we het van de muur en nemen we het mee naar een volgend gebouw.”

Klik hier voor het volledige artikel.

Terug

27-07-2017

Jeans on the wall l Denimtex ® 2021