CIRCULAIR

Jeans on the wall is de overkoepelende naam voor al onze producten uit 'eigen keuken'.

Met behulp van baanbrekende ontwikkelingen in chemie gecombineerd met gerecycled textiel, is Jeans on the wall een circulair product dat staat voor hoogwaardig hergebruik van grondstoffen.​

Doormiddel van water kan Jeans on the wall ook na 10 jaar nog van uw wand verwijderd worden. Hetzelfde product kan vervolgens weer op een nieuwe locatie aangebracht worden zonder dat deze haar unieke eigenschappen verliest.

Denimtex is daarmee de enige partij in Nederland die deze unieke en circulaire textielwand kan leveren en aanbrengen.]

PRODUCTIEPROCES

Iedereen heeft wel een spijkerbroek in zijn of haar kledingkast die gedoemd is om op de textiele afvalberg te belanden!

Denimtex redt deze spijkerbroeken net voor de verbrandingsoven.

Het proces begint bij het Frankenhuis Textielrecycling B.V. in Haaksbergen, Twente. Daar worden de gerecyclede jeansvezels lokaal opgehaald.

​Vervolgens gaat het productieproces verder op de werkplaats van een maatschappelijke organisatie. Hier zijn 50 medewerkers aanwezig om de unieke producten tot de juiste kwaliteit te produceren zonder commerciële druk, wél met persoonlijke aandacht vanuit Denimtex!

JEANS ON THE WALL

De medewerkers maken de vezels gereed door ze handmatig uit te pluizen voor één emmer Jeans on the wall, hier is 1 kilo voor nodig.

Vervolgens wordt het bindmiddel toegevoegd aan de vezels en wordt het elektrisch met elkaar vermengd tot een pasta, ook wel textielstuc genoemd.

​De textielstuc bevat brandwerende, geluiddempende, isolerende, vochtregulerende en unieke eigenschappen.

​Het product is volledig circulair.

Klik hier de life cycle analyse van ons product!