ONS VERHAAL

Bas van der Geest, directeur

''Ik ben ervan overtuigd een oplossing te bieden voor de huidige verspilling van textiel''.

Het idee voor Denimtex ontstond heel spontaan toen Bas van der Geest in de auto op de radio hoorde dat 70 procent van al het textiel zo de verbrandingsoven in gaat. Dit moet anders dacht hij! 

Zijn innovatieve geest begon op volle toeren te draaien en zodoende kwam hij bij de firma Frankenhuis Textielrecycling in Haaksbergen terecht, daar nam hij wat vezels van gerecyclede spijkerbroeken mee en is toen met zijn kinderen in de garage gaan experimenteren.

Zodoende ontstonden de unieke, duurzame wanddecoraties en zijn we inmiddels zes jaar verder.

lizetbeek.nl_09032021-Gebr_edited.jpg
lizetbeek.nl_09032021-Gebr_edited.jpg

ONS VERHAAL

Kathrin Vulic,

''Toen ik hier in mei 2020 binnenkwam wist Bas mij te inspireren met zijn unieke verhaal''.

Vanuit de studie Fashion & Textile Technologies in Twente was Kathrin op zoek naar een afstudeerbedrijf. Denimtex viel haar direct op het oog en ze dacht: Dit is het! Hier wil ze haar laatste onderzoek gaan uitvoeren vanuit haar passie voor chemie in combinatie met textiel.

Na een aantal mailtjes en belletjes dacht Bas: nou vooruit, kom maar langs! Anderhalf jaar later zit Kathrin er nog steeds... in de meest toffe Denim office van Twente aan een unieke innovatie mee te werken.

In 2021 zijn ze achter de schermen ontzettend druk geweest met alle aspecten van het bedrijf: van productontwikkeling tot een nieuwe huisstijl en de vraag die iedere keer terugkwam, wat zijn onze impact doelen? 

Bas en Kathrin zijn er nu helemaal klaar voor en jullie zijn altijd welkom voor een kopje koffie, een rondleiding in onze mini showroom of simpelweg voor een inspirerend gesprek! 

lizetbeek.nl_09032021-Gebr.vandergeest-16.jpg

2015

DENIMTEX IS OPGERICHT

In 2015 kwam Bas van der Geest, directeur van Gebr. Van der Geest met het innovatieve idee om textielverspilling waar de wereld mee te maken heeft tegen te gaan.

2016

HET EERSTE PROJECT

In het opvolgende jaar zijn er drie projecten uitgevoerd bij de Wilmersberg, LKSVDD Architecten en in het moederbedrijf Van der Geest.

2017

CIRCULAIRE ECONOMIE | ABN AMRO CICRL PAVILJOEN

In 2017 heeft de ABN AMRO voor Denimtex gekozen om van bedrijfskleding wanddecoraties te maken in het nieuwe circulaire onderkomen ''Circl'' in samenwerking met CIE Architecten. 

2018

72 HOTELKAMERS JEANS ON THE WALL | BRANDCERTIFICAAT

In 2018 heeft Denimtex 72 hotelkamers in het U-park Hotel in Twente bekleed met Jeans on the wall

Daarnaast heeft Denimtex een brandcertificaat behaald met brandklasse C en rookklasse S2.

2019

TOMMY JEANS GERECYCLED JEANSBEHANG 

In 2019 is Denimtex een samenwerking aangegaan met Tommy Jeans. Wereldwijd voorziet Denimtex de stores van gerecycled jeansvezel behang.

2020

RABOBANK UTRECHT

In 2020 heeft Denimtex de Rabobank in Utrecht voorzien van een uniek, circulair en duurzaam interieur door Jeans on the wall aan te brengen.

2021

CIRCULAIRE DOORBRAAK | VERF VAN TEXTIEL | DENIM OFFICE

2021 was een jaar van ontwikkelingen achter de schermen, zoals productontwikkeling: ons product is circulair! Daarnaast ook verf van textiel, waarbij Denimtex een stap verder gaat door afval van recyclingmachines te hergebruiken.

2021 is ook het jaar dat Denimtex haar eigen office is betrokken binnen het moederbedrijf. Ook is er een mini showroom gerealiseerd, magazijnvoorraad en is het team uitgebreid.

PUBLICATIES

Denimtex in de pers

R_edited_edited_edited_edited_edited.png
R (2)_edited_edited_edited.png
Afbeelding2222_edited_edited.png
R (1)_edited_edited_edited_edited.png